Borsada En Düşük Komisyon Alan Kurumlar
Borsa da yatırım yaparken hisse senedi alım satımında ödediğiniz komisyon oranlarına hiç dikkat ettiniz mi? Özellikle yüksek paralarla işlem yapanlar İçin komisyon oranları çok çok önemlidir. Devlet bankaları aracılığı ile yatırım hesabı kullananlar ziraat yatırım, halk yatırım ve vakıf yatırım işlem başına aldığı komisyon oranı ortalama 10 bin TL de 20 TL iken bu oran özel bankalarda biraz daha düşüktür. Özel bankaların bazıları 10 bin TL de 12 TL bazıları 15 TL komisyon almaktadırlar. Esasen en düşük komisyon oranı alanlar bankalar değil aracı kurumlardır.
İyi bir araştırmadan sonra size tavsiyemiz borsa hesabınızı özel aracı kurumlardan açmanızdır. Bunun nedeni ise borsa da müşteri temsilcisine ulaşılabilirlik olsun komisyon oranlarında olan düşük ücret olsun bir çok konuda aracı özel yatırım kurumları bu konuda bankaların yatırım kuruluşlarından her alanda önde çünkü bu kurumların hizmet odağı sadece yatırım üzerine odaklı olmak olurken bankalar maalesef öyle değil.
Borsa Hesabını Neden Özel Bir Aracı Kurumdan Açmalıyız?
İnternet tedbiri gelen bir hissemi satabilmek için ziraat yatırım müşteri temsilcisine telefonla 1 mesai günü içinde saatlerce telefon başında beklememe rağmen ulaşamadım ve büyük zararlara uğradım bunun sebebi ise o dönemde 50 bin TL altında portföye sahip olmamı söylemeleri canımı bir hayli sıkmıştı oysa aynı duruma uğrayan başka bir arkadaşım sadece 30 saniyede aracı kurumdaki hesabında bulunan aynı hisseyi müşteri temsilcisine bağlanma ve satışına kadar geçen süre zarfı 30 saniyede satabilmişti. Bu duruma çok kızarak bir araştırma yaptım ve borsadaki bütün hisselerimi a1 capital yatırım menkul değerler AŞ ye taşımaya karar vererek a1 capital müşteri temsilcisini aradım. Ziraat yatırımdan virman dilekçesi vererek hesabımı a1 capitale taşıdım üstelik 10 binde 20 TL komisyon öderken artık işlem başına 10 bin TL de sadece 5 TL komisyon ödememde farklı bir olumlu tarafı.
Borsa risk üzerine kurulu bir yapıya sahip olduğundan ulaşılabilirlik gerçekten çok önemli müşteri temsilcilerine anında bağlanabilmek sizin borsadaki riskleri en aza indirebilmenizi sağlayabilmektedir.
Dip Not; Yaptığınız İşlem Hacmine Göre Derinlik Veri İzleme Programını Ücretsiz Kullanma İmkanı
Gerek whatsap üzerinden olsun gerek telefondan olsun hizmet aldığım kurum a1 capitalden 3.5-4 yıllık bir kullanımdan sonra çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Bu alanda hizmet veren bir çok aracı kurum var bunlardan bazılarının isimlerini yazarsak Osmanlı yatırım info yatırım, gcm yatırım, philip capital vb. Ben hepsini inceledim çok detaylı olarak A1 capitali seçmemin sebebi 1. Derecede ulaşılabilirlik ki benim için en önemlisi buydu 2. Derede de gerçekten komisyon oranları çok düşük ve borsada aylık işlem hacminiz belli bir derecenin üzerindeyse matriks mobile derinlik izleyebilme programını da hediye ediyorlar.
Eğer borsada yeni hesap açmayı düşünüyorsanız öncelikle iyi bir araştırma yapın, yaptığınız araştırmaların sonunda sizde göreceksiniz ki müşteri memnuniyeti olsun düşük komisyon olsun en uygunu en güzeli a1 capital olduğunu kendiniz göreceksiniz zaten ben sadece deneyimlerimi paylaşmak istedim. Her gün günlük endeks ve hisse önerilerini de whatsap üzerinden müşterileri ile paylaşmaları sizin risklerden korunmanıza da yardımcı oluyor.
Borsada en düşük komisyon oranları alan şirketleri rakamsal olarak sıralamak gerekirse aşağıda Türkiye’de borsada hizmet veren bazı yatırım kuruluşlarının hisse senedi alım satımında aldığı komisyon ücretlerini görebilirsiniz.
Bazı Özel Yatırım Kuruluşlarının Komisyon Oranları
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş:1. PAY PİYASASI ALIM/SATIM KOMİSYONU : 0,002 (işlem bazlı oran) Yatırımcı ve işlem bazında farklı oranlar
uygulanabilir.
Osmanlı Menkul Değerler : hisse (pay) senedi için maksiumum 3,75; vadeli sözleşmeleri için maksimum onbinde 2,00’tir. (aylık yapılan işlem hacmine göre oranlar değişebilmektedir.)
Trive Yatırım Menkul Değerler: 10 binde 2 komisyon alınıyor. İşlem hacmine göre bu oranlar değişmektedir.
Bazı Bankaların Yatırım Kurumlarının Komisyon Oranlar
Devlet Bankaları;
Ziraat Bankası: 10 binde 20 TL
Halk Bankası: 10 binde 20 TL
Vakıf Bank: 1000 de 2 yani 10 binde 20 TL
Özel Bankalar;
Yapı kredi: 10 binde 19.5 TL
Garanti: 10 binde 19.5 TL
QNB: 1000 de 5 yani 10 binde 50 TL
NOT: Yukarıdaki komisyon oranları fiyatları bütün bankaların ve kurumların internet sitelerinden alınmıştır. Gördüğünüz gibi özel kurumların komisyon ücretleri bankalara göre çok düşüktür.